αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τι θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
07/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου καθορίστηκε η μορφή του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ το οποίο και αφορά περίπου 5,9 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Μετά την απόφαση για τη διαδικασία της εκκαθάρισης που εκδόθηκε προ ημερών και το εκκαθαριστικό που οριστικοποιείται τώρα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες από την Τετάρτη 7/10/2015 με πιθανότερη ημερομηνία αποστολής την 20η Οκτωβρίου.

Στο εκκαθαριστικό, θα  υπάρχει ειδοποίηση η οποία θα αφορά σε όσους θα θελήσουν να αμφισβητήσουν το ποσό που τους έχει καταλογιστεί. Η ειδοποίηση θα αναφέρει: «σε περίπτωση αμφισβήτησης της καταλογιστικής αυτής πράξης, ο υπόχρεος οφείλει να υποβάλει εντός τριάντα ημερών από την κοινοποίηση αυτής, ενδικοφανή προσφυγή κατά το άρθρο 63 του ΚΦΔ με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της ΓΓΔΕ. Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη».

Και φέτος, όπως αναφέρει ρητά η απόφαση, σε περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη στο Ε9, η οποία εμποδίζει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, η διαδικασία θα προχωρήσει με βάση τις παραδοχές που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών από πέρυσι ενώ αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο εκκαθαριστικό θα υπάρχει σχετική ένδειξη.

ΕΝΦΙΑ

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΝΦΙΑ

 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια