αρχική σελίδα
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οι νέοι συντελεστές υπολογισμού της προκαταβολής φόρου
05/10/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Από το νέο έτος θα υποστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις -ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες καθώς και ατομικές- τις συνέπειες από την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου.

Ο συντελεστής για τα κέρδη του 2015 θα διαμορφωθεί στο 75% από 55% που είναι σήμερα κάτι που σημαίνει ότι το εκκαθαριστικό του 2016 θα είναι «φουσκωμένο» ακόμη και αν δεν υπάρξει καμία μεταβολή στην κερδοφορία.

Η διάταξη που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσα από εγκύκλιο την οποία υπογράφει η γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Με την εγκύκλιο κοινοποιούνται και άλλες φορολογικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα η κατάργηση της έκπτωσης του 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου. Η συγκεκριμένη διάταξη ίσχυσε για πρώτη -και τελευταία με τα μέχρι τώρα δεδομένα- φορά μόνο για τον φόρο του 2014 που καταβάλλεται αυτή την περίοδο.

Με την ίδια εγκύκλιο, κοινοποιείται και η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους αγρότες (σ.σ. όπως ανέφερε νωρίτερα το naftemporiki.gr τα καινούργια ειδοποιητήρια για τους αγρότες θα αναρτηθούν στο Taxis τη Δευτέρα).

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, καθίσταται σαφές ότι η αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100% αφορά τα κέρδη του 2014. Προκύπτει έτσι διαφορά φόρου η οποία θα καταβληθεί αναδρομικά.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το ποσό θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, με ημερομηνία καταβολής  της πρώτης δόσης την τελευταία εργάσιμη του μήνα εκκαθάρισης.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια