αρχική σελίδα
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Άρση των ανισοτήτων από τα capital control ζητεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών
30/09/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την άρση των ανισοτήτων που πλήττουν τους εγχώριους επενδυτές και περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών στις επόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη χαλάρωση των capital control ζητεί ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) σε επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΔ οι συναλλαγές στην ελληνική κεφαλαιαγορά εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και εκφράζει την ελπίδα στις επόμενες εισηγήσεις του ο κ. Στουρνάρας να προτείνει περισσ΄τοερες διατάξεις αποκατάστασης.

Ακολουθεί η επιστολή του ΣΕΔ προς τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα:

«Με την συμπλήρωση τριών μηνών από την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στο τραπεζικό μας σύστημα, θέλουμε να επισημάνουμε ότι οι συναλλαγές στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά περιορισμένες.

Πέρα από την διακοπή της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου για έναν ολόκληρο μήνα, η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών, είναι ελάχιστη και απογοητευτική.

Οι πρόσφατες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν έχουν παρά σποραδικές διατάξεις που αφορούν τις χρηματιστηριακές συναλλαγές και οι μέχρι στιγμής διατάξεις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον, το οποίο είναι κατάφορα άδικο για τους εγχώριους επενδυτές.

Κατανοούμε απόλυτα τις αναγκαιότητες και τις προτεραιότητες που αφορούν την προστασία του τραπεζικού συστήματος και την αποκατάσταση των εμπορικών συναλλαγών σε βασικά προϊόντα, αλλά θεωρούμε ότι οι προτάσεις, που έχουν πολύ σωστά διατυπωθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και από άλλους φορείς της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, θα επιφέρουν βελτίωση της κατάστασης, όσον αφορά τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, χωρίς να διαταράξουν τις λεπτές ισορροπίες του τραπεζικού συστήματος και να δυσχεράνουν τις εμπορικές συναλλαγές.

Ελπίζουμε, ότι οι επόμενες εισηγήσεις σας για πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σχετικές με την χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων προς το αρμόδιο υπουργείο, θα περιέχουν περισσότερες διατάξεις σχετικές με την αποκατάσταση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και θα άρουν τις ανισότητες που πλήττουν του εγχώριους επενδυτές».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια