αρχική σελίδα
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρεμιέρα για το «ξεσκόνισμα» λογαριασμών
17/09/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

«Πρεμιέρα» κάνουν τις επόμενες ημέρες οι εφορίες με το άνοιγμα και το «ξεσκόνισμα» όλων των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, σε βάθος δεκαετίας, για τους υπόχρεους που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών, με στόχο να διαπιστωθούν αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Η απόφαση του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη τέθηκε σε εφαρμογή από τις 15 τρέχοντος και ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται από τις φορολογικές αρχές αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών καταθέσεων με ποσά πρωτίστως άνω των 100.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ο κ. Αλεξιάδης, από τις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, προέβη σε νέες διαβεβαιώσεις περί αναβάθμισης του ΣΔΟΕ, με μεγάλες οργανωτικές αλλαγές, σημαντική ενίσχυσή του και ανάδειξή του σε πρότυπη ελεγκτική υπηρεσία. Ερωτηθείς για τη λίστα Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι παραγράφεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ωστόσο, υπάρχουν επιλογές, τις οποίες η παρούσα ηγεσία θα υποβάλει στη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τόνισε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να παραγραφεί.

Περαιτέρω, αναφορικά με τους ελέγχους των καταθέσεων ανέφερε ότι ο προαναφερόμενος νόμος (Ν. 4336/2015) δίνει νέες δυνατότητες ελέγχου. Κατά τον ίδιο, πάντως, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε όσοι έχουν νόμιμα φορολογημένα χρήματα στους λογαριασμούς τους, αλλά όσοι έκλεβαν, ενώ επεσήμανε ότι στο στόχαστρο δεν τίθενται τα μικρά ποσά, ούτε «τα μικρά και μεσαία ψάρια».

Ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων, το οποίο όμως θα πρέπει να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση και ότι θα ακολουθήσει το Περιουσιολόγιο, ενώ τόνισε εκ νέου την ανάγκη παροχής κινήτρων για την επιστροφή των χρημάτων στο τραπεζικό σύστημα, προτείνοντας ως σχετικό κίνητρο την εξαίρεση των χρημάτων που θα επιστραφούν από τα capital controls.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια