αρχική σελίδα
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενδιαφέρον Σ. Καλαφάτη για το Εθνικό Πρότυπο Ανάπτυξης για την Άρτα και το Επιχειρηματικό Πάρκο
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας
08/09/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

kalafatis_papazoglou1_F247055308.jpg

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ και υπεύθυνος του κόμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Άρτας Κώστα Παπασιώζο και Μιχάλη Νικολάου, τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας Ντίνο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας Νίκο Κέφη και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Τον πρώην υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τους τομείς δραστηριοποίησης των Αρτινών Επιχειρήσεων και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και ζήτησε τη συνδρομή του, ώστε να γίνουν άμεσα ενέργειες καταρχάς για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και  διευκόλυνσης των εξαγωγών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπάζογλου επισήμανε στον πρώην υπουργό την ανάγκη αναδιάρθρωσης του οικονομικού μοντέλου της Ηπείρου- Άρτας και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, υποστήριξε την ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων και του πλούτου της πεδιάδας (πολύ καλό έδαφος, εξαιρετικό κλίμα, άφθονα και εξαιρετικής ποιότητας  υπόγεια νερά με αλλεπάλληλους υδροφόρους ορίζοντες, γεωθερμία, εγγύτητα, ευκολία πρόσβασης  και διακίνησης προϊόντων), επισημαίνοντας πως «απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ενός εθνικού προτύπου ανάπτυξης για την περιοχή της Άρτας, που θα προκύψει με βάση εμπεριστατωμένες μελέτες, που θα υποδεικνύουν και θα τεκμηριώνουν τις δράσεις και τις επιλογές αξιοποίησης της γης (καλλιέργειες, θερμοκήπια, ζώνες παραγωγής κ.λ.π)».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε εξάλλου στην αναγκαιότητα κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου και στους λόγους που καθυστερούν την υλοποίησή του, αλλά και στα πλεονεκτήματα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της Ιονίας οδού.

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε να του αποσταλεί υπόμνημα με τις βασικές προτεραιότητες- αιτήματα, που θέτει το Επιμελητήριο για την περιοχή  και  υποσχέθηκε πως απ’ όποια θέση κι αν βρεθεί θα τα προωθήσει.

Σε ότι αφορά το Εθνικό Πρότυπο Ανάπτυξης ανέφερε πως θα μπορούσε να ενταχθεί στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Σε ότι αφορά το Επιχειρηματικό Πάρκο επισήμανε πως είναι ένα έργο το οποίο ήδη θα έπρεπε ήδη να έχει κατασκευαστεί και επιμόνως ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που απέτρεψαν μέχρι τώρα την κατασκευή του. 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια