αρχική σελίδα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Π.Ε. Άρτας: Εντοπίστηκε CitrusTristezaVirus σε εσπεριδοειδή από επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού της Λακωνίας - Κίνδυνος μετάδοσης - Οδηγίες
26/08/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Κάλεσμα στους καλλιεργητές που προμηθεύτηκαν πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών από επιχειρήσεις παραγωγής της Λακωνίας το 2015, να προσκομίσουν όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά των αποστολών (π.χ. Τιμολόγια Πώλησης, Δελτία Αποστολής, Φυτουγειονομικά Διαβατήρια κλπ.) απευθύνει η Π.Ε. Άρτας, καθώς σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Π.Ε. Λακωνίας σε ορισμένες επιχειρήσεις της περιοχής εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός CitrusTristezaVirus.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω του πολλαπλασιαστικού υλικού η Π.Ε. Άρτας εφιστά την προσοχή στους παραγωγούς που προμηθεύονται νέα φυτά και σε κάθε περίπτωση τους καλεί να απαιτούν έκδοση Φυτουγειονομικού Διαβατηρίου.

Αναλυτικά, το έγγραφο της Π.Ε. Άρτας έχει ως εξής:

"Σύμφωνα με το Υπ’αριθ. 10386/13-8-2015έγγραφο της ΔΑΟΚ ΠΕ Λακωνίας που μας κοινοποιήθηκε, διακινήθηκαν φυτά εσπεριδοειδών σε παραγωγούς της Π.Ε. Άρτας από επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού της ΠΕ Λακωνίας. Σε ορισμένες από τις εν λόγω επιχειρήσεις εντοπίστηκε ο επιβλαβής οργανισμός CitrusTristezaVirus.

Καλούνται όσοι καλλιεργητές κατά το έτος 2015 προμηθεύτηκαν πολλαπλασιαστικό υλικό εσπεριδοειδών από  επιχειρήσεις παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού εσπεριδοειδών με έδρα την ΠΕ Λακωνίας να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας όλα τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά των αποστολών (π.χ. Τιμολόγια Πώλησης, Δελτία Αποστολής, Φυτουγειονομικά Διαβατήρια κλπ.)

Επειδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού της Τριστέτσας στην περιοχή της Άρτας, που είναι προστατευόμενη ζώνη σας υπενθυμίζουμε ότι:

1.Στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Χανίων έχει ανιχνευθεί ο ιός της Τριστέτσας

2. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του ιού είναι με το πολλαπλασιαστικό υλικό

3. Κάθε αποστολή πολλαπλασιαστικού υλικού πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από Φυτουγειονομικό Διαβατήριο

Παρακαλούνται οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προμήθεια του πολλαπλασιαστικού υλικού και σε κάθε περίπτωση να απαιτούν την έκδοση Φυτουγειονομικού Διαβατηρίου".

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια