αρχική σελίδα
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τρ. Αλεξιάδης: Θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πληρωμές μέσω τραπεζών και πλαστικού χρήματος
25/08/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Νέα μέτρα με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής προανήγγειλε για το επόμενο χρονικό διάστημα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά, σημείωσε ότι λόγω τουριστικής περιόδου γίνεται έλεγχος κάθε εβδομάδα περίπου 5.500 με 6.000 επιχειρήσεις «όταν σε άλλες περιόδους δεν ελέγχαμε τόσες επιχειρήσεις μέσα σε ένα μήνα».

Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος

«Παντού πλέον κόβουν αποδείξεις» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής, θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πληρωμές μέσω τραπεζών και μέσω πλαστικού χρήματος.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και θα δοθούν κίνητρα στον φορολογούμενο για τη χρήση πλαστικού χρήματος ώστε και εμείς να έχουμε έσοδα και ο πολίτης να έχει παραπάνω κίνητρα.

Διευκρίνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση πλαστικού χρήματος θα επεκταθεί και θα είναι σχεδόν υποχρεωτική, οι ιατρικές δαπάνες για παράδειγμα θα πρέπει να καλύπτονται μέσω πληρωμών με  αυτό τον τρόπο, «και για να χτυπήσουμε ένα κομμάτι της φοροδιαφυγής που όλοι ξέρουμε τι γίνεται σε αυτό το χώρο αλλά και να μπορούν να ελέγχουν πολύ πιο εύκολα κάποια πράγματα». 

Πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρχουν ειδικά κριτήρια, καθώς «δεν μπορούμε να βάλουμε σε αυτή τη διαδικασία ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει, άρα ας βάλουμε ένα ηλικιακό όριο τα 75-80 χρόνια και να πούμε από εκεί και κάτω οι πάντες και τα πάντα με πλαστικό χρήμα».

«Έχουμε αργήσει σε πάρα πολλά και στο πλαστικό χρήμα και στην ταλαιπωρία του πολίτη, δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τον πολίτη με τις διαδικασίες στην εφορία που έπρεπε να γίνονται μέσω διαδικτύου ή αυτόματα» συμπλήρωσε.

Για τις φορολογικές δηλώσεις

Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, ο κ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι η προθεσμία είναι έως την Κυριακή, επισημαίνοντας ότι πάει πάρα πολύ καλά η υποβολή, καθώς έχει υποβληθεί περίπου το 90% των δηλώσεων.

Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές από τις φορολογικές δηλώσεις, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πουθενά κάποια εντολή να μας πει σταματήστε τις επιστροφές. Παραδέχθηκε όμως ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης … δηλαδή υπάρχει το πρόβλημα της ρευστότητας που υπάρχει γενικώς και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί από την επιστροφή.

Πρόσθεσε όμως ότι στόχος είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να πάμε σε μια αλλαγή στο τι σημαίνει επιστροφή, να γίνουν πιο αυτοματοποιημένα, να μην χρειάζεται κάποια ελεγκτική διαδικασία που μπορεί να δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα και να δούμε και σε κάποιες περιπτώσεις που να μην χρειάζεται καν να μπορούμε στην διαδικασία επιστροφών, να έχει απαλλαγή η επιχείρηση.

Μια εξαγωγική επιχείρηση πχ δεν πρέπει ίσως να εξετάσουμε κομμάτι επιστροφή ΦΠΑ αλλά απαλλαγή της από κάποιες περιπτώσεις ώστε να μην μπαίνουμε σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας κλπ., σημείωσε.

Για τις 100 δόσεις

Για τις 100 δόσεις επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αλλαγές, διευκρινίζοντας ότι θα επανεξεταστούν κάποιες περιπτώσεις που έχουν ενταχθεί και έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την οφειλή τους σε λιγότερες από τις 100 δόσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να υπάρχουν δόσεις των 12 και των 24 μηνών για νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, για τα παλιά όσοι έχουν ενταχθεί προχωρούν κανονικά στις δόσεις. Προστέθηκε, όπως είπε, ότι δεν πρέπει να δημιουργούν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη… και υπάρχει πλέον ψηφισμένη και έχει ξεκινήσει η διαδικασία η δυνατότητα διαγραφής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο μέχρι 20.000.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια