αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν πολύ δύσκολα μέτρα, αλλά δεν μπαίνουν χρονικά όλα μαζί
13/08/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

«Σύνθετο σχέδιο νόμου, που ακολουθεί μία διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια καθώς δεν διέπεται από το αγγλικό Δίκαιο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, με την εν λόγω συμφωνία θα υπάρξει μία πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μας ζητούν μεγαλύτερη δημοσιονομική προσπάθεια για το 2015 και 2016».

Επίσης σημείωσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί με την έμμεση μέθοδο.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολύ δύσκολα μέτρα στο πακέτο της συμφωνίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως είναι σημαντικό ότι δεν μπαίνουν χρονικά όλα μαζί (π.χ. οι ρυθμίσεις για τους αγρότες).

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια», ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως γι' αυτό το ζήτημα υπήρξε έντονη διαφωνία με τους θεσμούς και, όπως είπε, θα ξανασυζητηθεί τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι έως τον Μάρτιο του 2016 η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της σχετικά με ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Όπως τόνισε «από τη μία μεριά υπάρχουν υφεσιακά μέτρα, από την άλλη το επενδυτικό πρόγραμμα και η πρώτη αξιολόγηση σχετίζονται με τη συζήτηση για το χρέος και είναι κρίσιμο το πώς θα αντιδράσουν οι οικονομικοί δρώντες».

«Το πόσο δύσκολη θα είναι η εφαρμογή θα εξαρτηθεί από τη δικιά μας αντίδραση» ανέφερε.

 Σχετικά με την πρώτη πληρωμή, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Κάνουμε προσπάθεια να υπάρχουν και χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπει τίποτα στην ελληνική οικονομία».

Ειδικότερα, για το αναπτυξιακό σχέδιο είπε ότι υπάρχει αυτή η πρόταση μέσα στη συμφωνία να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για την ανάπτυξη στον γεωργικό, ενεργειακό και άλλους τομείς της οικονομίας.

Διευκρίνισε ότι από το πώς θα διατυπώσουμε αυτές τις προτάσεις για επενδύσεις θα εξαρτηθεί και η ένταξη στο σχέδιο Γιούνκερ (υπενθυμίζεται πως το αρχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 35 δισ. ευρώ και θα αποτελέσει τη βάση μόχλευσης για μεγαλύτερα κεφάλαια), ώστε να εκμεταλλευθεί η χώρα τις δυνατότητες που παρέχει αυτό.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε επίσης των Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων που θα εφαρμοσθούν από το 2017.

Αναφερόμεντος στα φορολογικά, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι στον αγροτικό τομέα η αύξηση που θα πληρώνουν οι αγρότες για το ντίζελ θα γίνει σε δύο δόσεις.

Επίσης και σε άλλα φορολογικά μέτρα, οι αυξήσεις θα γίνουν σπαστά, διαδοχικά.

«Οι θεσμοί είχαν βάλει ως πρόταση να μην μπορούμε να νομοθετήσουμε έως το Μάρτιο του 2016», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, αυτό ξεπεράστηκε, καθώς ετοιμάζονται νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα εκείνο που αφορά τα εργασιακά και υπολογίζεται μπορεί να κατατεθεί το φθινόπωρο.

Κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε ότι «το πώς θα αξιολογήσει ο καθένας από εμάς τη συμφωνία θα εξαρτηθεί από το σύνολο του πακέτου».

naftemporiki.gr, amna.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια