αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προκαταβολή 10 δισ. ευρώ στις τράπεζες
12/08/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Νέους μηχανισμούς που θα πραγματοποιούν ενεργητική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τον εντοπισμό των στρατηγικά κακοπληρωτών προβλέπει το προς ψήφιση στη Βουλή νέο Μνημόνιο.

Ωστόσο, απετράπη η πώληση «κόκκινων» δανείων σε distress funds. Η βασική κατεύθυνση της συμφωνίας προβλέπει δέσμη δράσεων που αφορά την περίοδο μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στόχο αποτελεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων προκειμένου να μην απομειωθούν και αυτή τη φορά τα κεφάλαια των πιστωτικών ιδρυμάτων από το πλήθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ειδικότερα, η διαδικασία διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ναυτεμπορική", πρώτον την παρακολούθηση και αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών, δεύτερον τον διαχωρισμό βιώσιμων επιχειρήσεων που θα πρέπει να διασωθούν π.χ. με αναδιάρθρωση χρέους από τις μη βιώσιμες που θα πρέπει να εκκαθαριστούν, τρίτον τη δημιουργία εταιρειών που θα παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης επισφαλειών -αποφεύγεται η πώληση σε distress funds αλλά και η δημιουργία bad bank, καθώς δεν υπάρχει και σχετικό χρονικό περιθώριο-, τέταρτον η επιτάχυνση διαδικασιών για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών και πέμπτον η συνεργασία επιμελητηρίων για την πτώχευση επιχειρήσεων με δικαστικές αποφάσεις.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί μηχανισμός προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες των δανειοληπτών, με στόχο να διαχωριστούν όσοι πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους από εκείνους που αν και μπορούν, δεν το κάνουν. Το πλαίσιο προστασίας θα περιλαμβάνει και μέτρα για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, οι οποίες και θα προστατεύονται από πλειστηριασμούς ακινήτων.

Βέβαια, αυτό δεν θα ισχύει για εκείνους που αθετούν πληρωμές ενώ αποδεικνύεται ότι μπορούν να πληρώσουν. Εκεί με συνοπτικές διαδικασίες τα ακίνητά τους θα πλειστηριάζονται ή αν πρόκειται για επιχειρήσεις, θα εκκαθαρίζονται.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια