αρχική σελίδα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα του Χ.Α.
29/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς αναμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο ελληνικού χρηματιστήριο ήταν η Παρασκευή 26 Ιουνίου. Από εκείνη την ημέρα και μετά «πάγωσαν» κεφάλαια ύψους 49 δισ. ευρώ, όση είναι η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών μετοχών με βάση το κλείσιμο της 26ης Ιουνίου.

Οι χρηματιστηριακές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξει την Πέμπτη το Χ.Α., έπειτα από ένα μήνα διακοπής των συναλλαγών λόγω της επιβολής των capital controls, ενώ οι φορείς της κεφαλαιαγοράς εξετάζουν διάφορα τεχνικά θέματα με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, όταν αυτή επαναλειτουργήσει.

Στο τραπέζι βρίσκονται θέματα, όπως τι θα γίνει με την επαναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών (όλα δείχνουν ότι θα διαπραγματευθούν κανονικά), εξετάζονται προτάσεις για επιβολή περιορισμών στα όρια διακύμανσης, το ωράριο των συναλλαγών και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ανοίξει με περιορισμούς στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλο, οι περιορισμοί αυτοί θα υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι περιορισμοί στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) λόγω των ανησυχιών για σημαντική εκροή κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις προς το χρηματιστήριο.

Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ελεύθερα συναλλαγές και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, ενώ οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές. Θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές μέσω κατάθεσης μετρητών, μέσω πώλησης μετοχών που έχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους και μέσω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια