αρχική σελίδα
Κυριακή, 27 Σεπτεβρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Θρίλερ με την έλευση των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα: Δεν έρχεται ούτε η Κομισιόν
24/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στο θέμα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους Θεσμούς, καθώς, μετά την είδηση ότι δεν θα ερχόταν στην Αθήνα η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έγινε γνωστό ότι δεν θα έρθει στην Αθήνα ούτε η αντιπροσωπεία της Κομισιόν.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πηγές από την Κομισιόν, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πότε θα κατέβουν στην Αθήνα είναι ότι επιχειρείται συνεννόηση και συντονισμός με  το ΔΝΤ.

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, το ΔΝΤ ανέβαλε την έλευσή του στην Αθήνα, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, Τζέρι Ράις, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καταθέσει επίσημο αίτημα προς το ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να κάνει σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες έλαβαν ενημέρωση την Παρασκευή το πρωί ότι ακυρώνεται το ραντεβού που θα έκαναν με τους επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα. Ενημερώθηκαν επίσης ότι το ραντεβού επαναπροσδιορίστηκε για τη Δευτέρα και ότι εν τω μεταξύ θα έχουν  έρθει "όλοι οι υψηλά ιστάμενοι από τους 4 θεσμούς". Μάλιστα, ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των θεσμών δεν αποκλείεται να φτάσουν αργά το βράδυ σήμερα στην Αθήνα.

Ο Γολγοθάς των διαπραγματεύσεων

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τον χρόνο καθώς επιδιώκει να έχουν «κλείσει» όλα μέχρι τις 12 Αυγούστου αλλά και με τις πιέσεις ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να νομοθετήσει ένα τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων εντός του Αυγούστου πριν κλείσει το τρίτο Μνημόνιο.

Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να έχει κλείσει το νέο πρόγραμμα έως τις 12 Αυγούστου, είναι για να υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε έως τις 18 του μήνα να έχει εγκριθεί από τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης και έως τις 20 Αυγούστου να έχουν εκταμιευθεί τα 5 δισ. ευρώ για να αποπληρωθούν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.

Στην περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα και δεν κλείσει εγκαίρως η διαπραγμάτευση, τότε στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί το σχέδιο μίας νέας χρηματοδότησης - γέφυρας στα πρότυπα αυτής του Ιουλίου. Ωστόσο, και αυτό το σενάριο δεν είναι εύκολο, καθώς ακόμα κι αν είναι διαθέσιμα τα κεφάλαια από την Ευρώπη, θα απαιτηθεί ένας νέος μηχανισμός εγγυήσεων από την ελληνική πλευρά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αν και εκτιμούν ότι δεν απαιτείται νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων για να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα, σημειώνουν με έμφαση ότι «υπάρχουν κάποιες χώρες που δεν είναι τόσο καλοπροαίρετες» και ζητούν την υιοθέτηση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων πριν κλείσει το νέο Μνημόνιο.

imerisia.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια