αρχική σελίδα
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

«Αγκάθι» το πότε και πως θα ανοίξει το Χρηματιστήριο Αθηνών
17/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Οι χρηματιστηριακές αρχές σχεδιάζουν να επαναλειτουργήσουν τη χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την απόφαση να ανοίξουν οι τράπεζες την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί μέχρι αυτή την ώρα οι τελικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου κ. Χ. Εγγλέζος , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτίμησε ότι το ΧA θα ανοίξει την Δευτέρα, το πολύ Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε πρόταση, να ανοίξει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη λόγω της λήξης των παραγώγων σήμερα. Η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε, διότι ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου εκτίμησε το ύψος του κινδύνου για τις χρηματιστηριακές (λόγω hedging) θα ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως όπως τονίζουν χρηματιστηριακές πηγές, η λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς δεν συνδέεται τόσο με το άνοιγμα των τραπεζών, αλλά με την διεύρυνση των τραπεζικών υπηρεσιών που αφορούν στην μετακίνηση κεφαλαίων και την εκκαθάριση των συναλλαγών. Οι μεγαλύτεροι εκκαθαριστές των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ελλάδα είναι οι ελληνικές τράπεζες. Όμως αυτό που απασχολεί τους παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς είναι να βρεθούν τρόποι, για να μην ανοίξει πόρτα διαφυγής κεφαλαίων εκτός συστήματος.

Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η μεταφορά στο εξωτερικό των κεφαλαίων που θα προκύψουν από την πώληση τίτλων από ξένους επενδυτές , αλλά και το εάν μπορέσουν οι Έλληνες επενδυτές να πάρουν το αντίτιμο των πωλήσεων τίτλων από τις τράπεζες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει αγορά μετοχών μέσω χρημάτων που υπήρχαν στο σύστημα μέχρι 26.06.15 (παλιοί λογαριασμοί).

amna.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια