αρχική σελίδα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στα 4,5 δις ευρώ ο «λογαριασμός» του νομοσχεδίου – Όλα τα μέτρα
15/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Επιβαρύνσεις της τάξεως των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ φέρνει το νομοσχέδιο με τα μέτρα που κατατέθηκε στη Βουλή. Αν προστεθούν και τα περισσότερα από 850 εκατομμύρια ευρώ που θα χάσουν από τα εισοδήματά τους οι συνταξιούχοι λόγω της θέσπισης νέας εισφοράς, τότε ο συνολικός λογαριασμός του νομοσχέδιου εκτοξεύεται σε πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το νομοσχέδιο φέρνει τα ακόλουθα μέτρα:

  • Αναπροσαρμογή δεκάδων συντελεστών ΦΠΑ που προγραμματίζεται να αποδώσουν πρόσθετα έσοδα 2,39 δισεκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων τα 795 εκατ. ευρώ μέσα στο 2015). Ξεχωρίζει η επιβολή ΦΠΑ στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των ξένων γλωσσών, η αύξηση του ΦΠΑ στα εστιατόρια (στο 23%) και στα ξενοδοχεία (στο 13%) αλλά και η μετάταξη σειράς προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% που είναι σήμερα στο 23%.
  • 410 εκατομμύρια ευρώ θα εξασφαλίσει το κράτος από την αύξηση του φόρου στα νομικά πρόσωπα (σ.σ ο συντελεστής αναπροσαρμόζεται από το 26% στο 29%).
  • 75,6 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση του φόρου στα ασφάλιστρα. Περισσότερο θα πληρώσουμε για τις ασφάλειες πυρός (ο συντελεστής ανεβαίνει στο 25%) και αυτοκινήτου (σ.σ ο συντελεστής πηγαίνει στο 15%).
  • 48,5 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν οι έχοντες σκάφη αναψυχής – επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης 13% στα σκάφη άνω των πέντε μέτρων ενώ αυξάνεται ο φόρος στα ΙΧ άνω των 2500 κυβικών και στις πισίνες.
  • 251 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
  • Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα (σ.σ από 80% πηγαίνει 100% για τις μεγάλες επιχειρήσεις και στο 75% από 55% για τις υπόλοιπες) προγραμματίζεται να αποδώσει μόνο για το πρώτο έτος 445 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη θα είναι η επιβάρυνση για τους συνταξιούχους καθώς η εισφορά υπέρ υγείας, θα κοστίσει 854 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 422 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να δοθούν μέσα στο 2015. Επίσης, από τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σ.σ δεν θα δίδεται η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη παρά μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας) προγραμματίζεται να εξοικονομηθούν 4,2 εκατ. ευρώ για το 2015, 25,7 εκατομμύρια ευρώ για το 2016, 42,87 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 και 60 εκατομμύρια ευρώ για το 2018. Τέλος, 16 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την αναπροσαρμογή των χορηγούμενων επικουρικών συντάξεων λόγω της ένταξης ταμείων και τομέων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια