αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέρκελ: Περιμένουμε προτάσεις για ένα πολυετές πρόγραμμα
08/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Η Ευρωζώνη περιμένει αναλυτικές προτάσεις από την Ελλάδα για την κατάρτιση ενός πολυετούς προγράμματος βοήθειας, υποστήριξε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής. 

«Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα έως την Πέμπτη για την κατάρτιση ενός πολυετούς προγράμματος βοήθειας» τόνισε η Καγκελάριος, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι βάσεις για τη διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). 

Η κατάσταση στην Ελλάδα, εξήγησε, έχει επιδεινωθεί. «Την Κυριακή θα υπάρξει Σύνοδος Κορυφής με τη συμμετοχή και των 28 κρατών της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμα θα έχει επιπτώσεις σε όλους» συμπλήρωσε.

«Πλέον χρειαζόμαστε ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα βοήθειας» τόνισε, ενώ ζήτησε περισσότερες προτάσεις από την ελληνική πλευρά.

«Σεβόμαστε το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά οι απαιτήσεις των υπόλοιπων 18 κρατών δεν έχουν περιοριστεί» σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Επίσης, υποστήριξε ότι για να λάβει την εντολή διαπραγμάτευσης από την γερμανική Βουλή, θα πρέπει η Αθήνα να καταβάλει μία λεπτομερή πρόταση.

«Έχουμε ελάχιστες ημέρες, αν όχι ώρες ώστε να βρούμε μία λύση» σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή θα μάθουμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα.

«Θέλουμε μία πρόταση σε βάθος χρόνου» επανέλαβε, τονίζοντας ότι απαιτείται η κατάρτιση ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος. 

Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάει η Ελλάδα και τι προτίθεται να κάνει, σημείωσε η κ. Μέρκελ. 

Όσον αφορά τη δράση της ΕΚΤ, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι Μάριο Ντράγκι, διαβεβαίωσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέχρι την έκτακτη σύνοδο της Ε.Ε. την Κυριακής.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξη» αναφορικά με μια λύση για την Ελλάδα την Κυριακή, όμως η σύνοδος συγκλήθηκε διότι «θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη», δήλωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες δεν συζήτησαν την πιθανότητα ενός παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα.

Η ίδια δήλωσε ότι η Ευρωζώνη εμμένει στη δέσμευση του 2012 να εξετάσει πιθανή ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, δεν τίθεται όμως ζήτημα «κουρέματος», καθώς αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια