αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ορκίστηκε ως νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευ. Τσακαλώτος
06/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Σε μια σύντομη τελετή ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Σακελλαρίδη και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρου Σαγιά, ορκίσθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών. 

Ο κ.Τσακαλώτος έδωσε πολιτικό όρκο αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο μέχρι το πρωί κατείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το μήνυμα της Κυριακής, αυτό το 61%, θα μείνει στην οικονομική ιστορία, στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης και όχι μόνο», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης στο υπουργείο από τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Αυτός ο λαός», είπε, «παρά την κατάσταση στις τράπεζες, παρά τη μη αμεροληψία των μέσων ενημέρωσης και των θεσμών και τις πιέσεις στους χώρους δουλειάς, αντιστάθηκε. Η ψήφος αυτή έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Οι απλοί άνθρωποι είπαν ότι θέλουμε να εμπιστευτούμε αυτήν την κυβέρνηση για μια βιώσιμη λύση».

Πρόσθεσε δε, ότι «σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ». Επισήμανε, επίσης, ότι «ελπίζω να είναι δίπλα μου και να μου δίνει συμβουλές. Δεν παίρνω αυτήν τη θέση στην πιο εύκολη στιγμή της ιστορίας».

Ο νέος υπουργός Οικονομικών κατέληξε στις σύντομες δηλώσεις του, λέγοντας πως «νομίζω ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτήν την Ευρώπη. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για συλλογικές λύσεις. Για κάτι καλύτερο για τον κόσμο της εργασίας, για αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους, για τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης, είπε ότι υπάρχει κοινή διάγνωση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη μη βιωσιμότητα του χρέους και την αυτοτροφοδοτούμενη λιτότητα, κύκλος ο οποίος πρέπει να σπάσει. «Είναι μια αλλαγή φρουράς μεταξύ κάτι παραπάνω από συντρόφων, φίλων, συναδέλφων, πανεπιστημιακών», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «αυτούς τους πέντε μήνες προσπαθήσαμε αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι, να ανάψουμε ένα μικρό κερί».

amna.gr 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια