αρχική σελίδα
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΕΒΙΖ:Η επιστροφή στην λογική και στις διαπραγματεύσεις είναι εθνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον προέχει κάθε άλλου.
03/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Το ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών μετά από έκτακτη συνεδρίασή του με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συνέπειες και επιπτώσεις από την αδυναμία συμφωνίας της κυβέρνησης και της ΕΕ» εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Με τη χώρα στην απομόνωση και την έλλειψη των μηχανισμών στήριξης της ΕΕ είναι πραγματικά αδύνατο να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες χρηματοδότησης των βασικών λειτουργιών του κράτους και της οικονομίας μας γενικότερα.

Η ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα που έχει επιφέρει ο έλεγχος κίνησης κεφαλαίων, αναμένεται να επιφέρει τη χαριστική βολή στην Ελληνική κτηνοτροφία, η οποία δοκιμάζεται όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

  1. Η διατάραξη στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς των δημητριακών, σε λίγα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αφήσει χωρίς τις απαραίτητες ζωοτροφές τις Ελληνικές παραγωγικές μονάδες με ανυπολόγιστες συνέπειες.
  2. Η αδυναμία των εισαγωγών βασικών Α’ υλών που είναι απαραίτητες, αναμένεται να επεκτείνουν την ανωμαλία τροφοδοσίας για χρόνο που δεν μπορεί να εκτιμηθεί.
  3. Η διαχείριση των σιτηρών που βρίσκονται σε περίοδο συγκομιδής (σιτάρια κριθάρια κ.α.) καθιστά αδύναμη κάθε ομαλή συναλλαγή με τον αγροτικό κόσμο που αυτή τη στιγμή περιμένει να καλύψει καλλιεργητικά κόστη ενός χρόνου.
  4. Οι μεταφορές των ζωοτροφών από και προς τις παραγωγικές μονάδες και γενικά προς την αγορά, ουσιαστικά έχει σταματήσει ή πρόκειται να σταματήσει άμεσα, ενώ το κόστος για τις νησιωτικές περιοχές εκτινάσσεται στα ύψη.
  5. Είναι γνωστό ότι το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, προέρχεται κατά 56% από τις επιδοτήσεις της ΕΕ ενώ οι επενδύσεις στον αγροτικό χώρο έχουν επιδοτηθεί κατά 70%, συνεπώς κάθε σκέψη για έξοδο της χώρας από την ΕΕ οδηγεί στην πραγματική εξαθλίωση και καταστροφή σε ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, αυτό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, το οποίο θα συμπαρασύρει όλη την μεταποιητική βιοτεχνία και βιομηχανία της χώρας.

Η χαοτική κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω αφορά τον κρίσιμο τομέα της παραγωγής τροφίμων, (γάλα, κρέας, τυροκομικά, ψάρια, αυγά, κτλ) των οποίων η έλλειψη απειλεί αυτή καθ’ αυτή την επάρκεια σε τρόφιμα των συμπολιτών μας.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και πραγματικά πρωτόγνωρες, για το λόγο αυτό σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να προτάξετε το Εθνικό συμφέρον και να αποτρέψετε την άτακτη χρεωκοπία, η οποία θα επιφέρει την πραγματική εξαθλίωση των Ελλήνων".

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια