αρχική σελίδα
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
02/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Ύστερα από πέντε χρόνια οικονομικής ασφυξίας, η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την προ τελευταία πράξη του δράματος της ελληνικής κοινωνίας και της λειτουργίας της αγοράς.

Ένα δράμα, που άρχισε με την αποκάλυψη ότι διαχρονικά οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις οδήγησαν και στη συνέχεια συγκάλυψαν ένα πτωχευμένο ελληνικό κράτος.

Το τίμημα αυτής της εξέλιξης υπήρξε απίστευτα βαρύ και τα ελλείμματα του δημόσιου τομέα κλήθηκαν να καλύψουν κυρίως οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, και μαζί με αυτούς και τους εργοδότες τους.

Τις τελευταίες μέρες, στην κορύφωση του δράματος συντελεί η έλλειψη των μετρητών –εξαιτίας του ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων (capitalcontrol)- από την αγορά. Αυτό έχει ως συνέπεια την αναστολή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων σε ποσοστό 90% με συνακόλουθο το μηδενισμό των δημοσίων εσόδων. Κι αν κάτι δεν αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει αναπόφευκτα η χρεοκοπία.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν οι κόποι μιας ζωής. Η επαπειλούμενη χρεοκοπία θα οδηγήσει την όποια υποθηκευμένη περιουσία όλων των Ελλήνων και συνολικά την Ελλάδα στα χέρια των ξένων τραπεζών και αλλοδαπών συμφερόντων.

Κανένας μισθός και καμία σύνταξη δεν διασφαλίζεται με αυτόν τον τρόπο.

Οι ευθύνες είναι πολλαπλές. Η απαράδεκτη στάση των πιστωτών δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση και εμείς σήμερα το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να προσφέρουν τη μόνη υπηρεσία που επιβάλει η κρισιμότητα των στιγμών:

Να υποστείλουν τις ιδεολογικο-κομματικές τους διαφορές, και να βρουν τρόπο - ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας μας- να περισώσουν ότι απέμεινε στην Ελλάδα. Καμμιά ιδεολογία ή ιδεοληψία δεν μπορεί να στηρίζεται στην κατεστραμμένη Ελλάδα.

Απαιτούμε από τις πολιτικές ηγεσίες την ευκαιρία να παλέψουμε με ανοικτές τις επιχειρήσεις μας. Σήμερα, όχι αύριο ή στο μέλλον.

Η άμεση αναγκαιότητα σήμερα είναι να γίνει ότι απαιτείται ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Η σωτηρία ή η χρεοκοπία της χώρας μας αφορά στην ίδια ένταση όλους. Δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, άνεργους, συνταξιούχους κι επιχειρηματίες. Δεν θα υπάρξουν λιγότερο ή περισσότερο χρεοκοπημένοι Έλληνες. Το μέλλον είναι κοινό για όλους γι’ αυτό και με την ίδια ένταση οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε την ομαλή πορεία της χώρας.

Πρέπει να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι η ανόρθωση της Ελλάδας θα προέλθει μέσα από την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα, που μόνο ένας ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει. Με ένα δημόσιο τομέα σύμμαχο και συμπαραστάτη των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Καλούμε πολίτες και πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουν ενωτικά με μοναδικό στόχο να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα.

Ας επικρατήσει ψυχραιμία, υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Τη μάχη της επιβίωσης της Ελλάδας και της δικής μας θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Αλλά θα τη δώσουμε στην Ευρώπη. Όχι έξω από αυτή. Θα τη δώσουμε υπερήφανα, αλλά όχι υπό καθεστώς χρεοκοπίας.

 

Το

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια