αρχική σελίδα
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κοινή έκκληση των προέδρων των 4 επιμελητηρίων της Ηπείρου προς όλα τα πολιτικά κόμματα για κοινή στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης και άμεση ομαλή λειτουργία της αγοράς
01/07/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Οι  Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα.

Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οικονομικές κινήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν στα όρια του πανικού, όπως η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ. Ακολούθησε η αμηχανία και το πάγωμα της αγοράς, η απότομη περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και το πάγωμα των επιχειρηματικών συναλλαγών. Η παύση της λειτουργίας των τραπεζών ήταν το ισχυρότερο κτύπημα που φυσικά βρήκε εντελώς ανέτοιμους αγορά, καταναλωτές, επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Βασική απαίτηση των επιμελητηρίων της Ηπείρου είναι να λειτουργήσει, το γρηγορότερο ομαλά, η αγορά. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν ενωτικά για μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Τα σημάδια αποδιοργάνωσης της αγοράς είναι ήδη από την πρώτη μέρα ορατά.

Πρέπει να αποφευχθεί ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να γίνει κάτω από τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, και πρέπει να υπάρξει μια λύση, έστω και τώρα, για να αρχίσει και πάλι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες να κινείται η οικονομία.

 

 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Επιμελητηρίου Άρτας

Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Επιμελητηρίου  Ιωαννίνων

Επιμελητηρίου Πρέβεζας

 

 

 

 

Χρήστος Παπάζογλου

Αλέξανδρος Πάσχος

Ιωάννης Μήτσης

Ιωάννης Γιαμάς

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια