αρχική σελίδα
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέα αύξηση του ELA από ΕΚΤ
23/06/2015
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Νέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA αποφάσισε το πρωί της Τρίτης σε τηλεδιάσκεψη το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), διατηρώντας ανοικτή τη γραμμή χρηματοδότησης για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Το ποσό της αύξησης δεν δημοσιοποιήθηκε. Πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα που η ΕΚΤ αυξάνει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Ντράγκι: Ασφαλείς οι τράπεζες, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η ΕΚΤ θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια