αρχική σελίδα
Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα IdEATE για ανέργους και ΜμΕ στον κλάδο του τουρισμού
13/02/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Το πρόγραμμα IdEATE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε άτομα που αναζητούν εργασία στον τομέα του τουρισμού, καθώς και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.  Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύει τα προσόντα των υπαλλήλων στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Φινλανδία. Η μη κερδοσκοπικη εταιρία ΑΚΕΠ πρόκειται να διεξαγάγει ενημερωτική συνάντηση στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού στην Ελλάδα την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ως μέρος μιας προσπάθειας να αναβαθμιστεί ο τομέας στην ευρύτερη περιοχή.

Με το πρόγραμμα IdEATE, όσοι αναζητούν εργασία, καθώς και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε έναν πιλοτικό εκπαιδευτικό κύκλο, διάρκειας 20 ωρών, ο οποίος έχει διαμορφωθεί από εκπροσώπους από 6 χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Φινλανδία, Βέλγιο και Ελλάδα).

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (AKEP), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση, χρειάζεται να συμπληρώσουν μια αίτηση online http://jobseekers.tourismcareers.eu/ (για άτομα που αναζητούν εργασία) και http://smes.tourismcareers.eu/ (για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις).

Η ΑΚΕΠ διοργανώνει επίσης ένα workshop, προσφέροντας επιπλέον πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στα γραφεία της ( Τσίλλερ 61, Αθήνα), στις 15 Φεβρουαρίου, στις 18.00.

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, επικεφαλής του τμήματος International Tourism and Hospitality στο DEREE-The American College of Greece, θα μιλήσει στο workshop, με θέμα: «Εκπαίδευση στον τουρισμό και στην φιλοξενία: τάσεις και ευκαιρίες στην ανάπτυξη ικανοτήτων».

Η πρωτοβουλία IdEATE στοχεύει να περιφρουρήσει την αειφορία της ανάπτυξης του τουρισμού, βοηθώντας χώρες όπως η Ελλάδα, να διευρύνουν το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που υιοθετείται, και να εισαγάγουν πιο καινοτόμες, ποικιλόμορφες μεθόδους.

«Η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στον τουρισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ποιότητα είναι πάντα ανάλογη. Ελλιπώς εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι ίσως βλάπτουν τον κλάδο, πράγμα που συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση», τονίζει ο Alessandro Carbone, Tourism department director στην ΑΚΕΠ.

Το πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει τα άτομα που αναζητούν εργασία σε τρεις τομείς: Communications (επικοινωνίες), soft skills («ήπιες» δεξιότητες ατόµων, όπως η ικανότητα επικοινωνίας, η αυτοπεποίθηση, η αυτογνωσία και η ικανότητα εργασίας µε άλλα άτοµα), the media markets (αγορά των ΜΜΕ).

Οιμικρομεσαίεςεπιχειρήσειςθαεκπαιδευτούνστουςτομείς: soft skills, selection and recruitment, professional needs assessment. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα αγγλικά, και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.tourismcareers.eu για περισσότερες πληροφορίες ή να επικοινωνήσουν με την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, στο 210 3313691 ή στο email carbone@akep.eu  

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια