αρχική σελίδα
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Άρτας θα φιλοξενήσει το 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου
21/05/2019
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Η Άρτα επιλέχθηκε για τη φιλοξενία του 11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το Επιμελητήριο Άρτας επικράτησε τεσσάρων υποψηφιοτήτων από την Ιταλία, Κροατία & το Μαυροβούνιο, παρουσιάζοντας έναν εξαιρετικό φάκελο υποψηφιότητας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο στις 6-8/5/2019.

Η ανάληψη του συνεδρίου συνιστά μεγάλη επιτυχία του Επιμελητηρίου Άρτας, καθώς εκτός των άλλων, είναι η πρώτη φορά, που το Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί σε ελληνική πόλη.

Θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η έκτακτη συνέλευση του Φόρουμ, όπου θα τεθεί προς έγκριση η τροποποίηση του καταστατικού -η οποία συζητήθηκε ήδη στη συνεδρίαση της 8ης Μαΐου 2019- με την προσθήκη δύο επιπλέον αντιπροέδρων, όπως επίσης, την εναλλαγή της Προεδρίας και της Αντιπροεδρίας στα ιδρυτικά Επιμελητήρια του Φόρουμ: το Οικονομικό Επιμελητήριο του Splitκαι το Εμπορικό Επιμελητήριο των Marche.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γκολομάζος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση για την Άρτα και ταυτόχρονα μια σπουδαία ευκαιρία για την προώθηση & προβολή του τουριστικού & πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής μας. «Θα φιλοξενήσουμε στην Άρτα περί τα 200 άτομα από πόλεις που βρέχονται από την Αδριατική ή το Ιόνιο και θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό σημαίνει πως πρέπει «να σηκώσουμε τα μανίκια» από τώρα. Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστούμε τη υποστήριξη όλων των φορέων της Άρτας και των επιχειρήσεων τουρισμού», ανέφερε ο κ. Γκολομάζος.

Κατά τα άλλα, το 4ο Φόρουμ της EUSAIR και η 2η ετήσια συνδιάσκεψη του Φόρουμ των Επιμελητηρίων, Πόλεων και Πανεπιστήμιων της Αδριατικής και του Ιονίου επικεντρώθηκαν κυρίως στα θέματα που σχετίζονται με τον τομέα του τουρισμού και της μπλε ανάπτυξης. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν τους μηχανισμούς χρηματοδότησης και για τους τέσσερις θεματικούς πυλώνες της EUSAIR και να μοιραστούν συγκεκριμένες ιδέες σχετικά με τις μελλοντικές προοπτικές της στρατηγικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τουρισμό. Παρουσιάστηκαν μελέτες υλοποίησης καλών πρακτικών συνέργειας επιχειρηματιών του Τουρισμού και της Πολιτιστικής Βιομηχανίας, στο πλαίσιο πολιτιστικών διαδρομών της Ευρώπης και πως επηρεάζουν θετικά την κινητικότητα των τουριστών και εν γένει τις τοπικές οικονομίες. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην μακροπεριφερειακή διάσταση του φαινόμενου της άνισης διάχυσης των τουριστών και των πρακτικών, που θα βοηθούσαν σε μία σχετική ισομέρεια, αλλά και στην ανάγκη υλοποίησης αειφόρων στρατηγικών εργαλείων για την επίτευξη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και πέραν των 3 καλοκαιρινών μηνών με στόχο τη δημιουργία υγιέστερου, αλλά και βιώσιμου τουρισμού.

Τέλος, στα θέματα εξέλιξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι ομιλητές στη σημασία της καινοτομίας καθώς και της διαρκούς μάθησης και της τεχνικής εκμάθησης μέσω τεχνικών σχολών κάτι το οποίο θα αποτελέσει την νέα τάση της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίστηκε.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για την μακροπεριφέρεια της Αδριατικής και  Ιονίου δεδομένου ότι σύντομα λήγει η πρώτη περίοδος και αναμένεται να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα νέα δεδομένα όσον αφορά στους στρατηγικούς πυλώνες, αλλά και στον τομέα των οικονομικών και την περίοδο 2021-2027. Από τα οποία θα εξαρτηθεί και η στρατηγική κατεύθυνση όσον αφορά τα νέα προγράμματα για την επόμενη περίοδο, αλλά και η γενικότερη διάχυση και εστίαση του ενδιαφέροντος και των πόρων και βέβαια των συνεργασιών και συνεργειών.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια