αρχική σελίδα
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κατατοπιστικό το σεμινάριο για τον Εξωδικαστικό μηχανισμό και την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα
12/09/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παραβρισκόμενους είχε το σεμινάριο εξ αποστάσεως με θέμα: «Ρύθμιση Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Επιμελητηριακό Μέγαρο σε online σύνδεση με το Βιοτεχνικό Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ο Ειδικός ΓραμματέαςΔιαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης αναφέρθηκε στις βελτιωτικές τροπολογίες, που ψηφίστηκαν εντός του καλοκαιριού και τους αυτοματισμούς που έχουν ενσωματωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού. Όπως είπε, η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών τέθηκε σε ισχύ μόλις την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Εκεί υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018.

Στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανέπτυξαν το νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών Νομικών και Φυσικών προσώπων και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του, ανέλυσαν τις ρυθμίσεις Οφειλών προς Δημόσιο και ΦΚΑ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών για ελευθέρους επαγγελματίες και αγρότες. Επίσης, παρουσίασαν την ηλεκτρονική πλατφόρμαγια αιτήσεις Νομικών και Φυσικών Προσώπων με ή με ή χωρίς πτωχευτική ικανότητα, περιλαμβανομένων και των αγροτών και πραγματοποίησαν Ηλεκτρονική Υποβολή αίτησης εξηγώντας αναλυτικά τα βήματα. Τέλος, παρουσίασαν Υποδείγματα Μελετών Βιωσιμότητας και απάντησαν σε απορίες που διατυπώθηκαν.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια