αρχική σελίδα
Σάββατο, 30 Μαϊου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβούλευση Επιμελητηρίου- Κλαδικών Σωματείων με Δ/νση ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας ΟΑΕΔ για τα «Προγράμματα Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ Άρτας & Πρακτική άσκηση Μαθητών»
24/04/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Προγράμματα Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας ΟΑΕΔ Άρτας & Πρακτική άσκηση Μαθητών» διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη, το Επιμελητήριο Άρτας σε συνεργασία με τη Δ/νση Επαγγελματικών Σχολών Άρτας του ΟΑΕΔ, με στόχο να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

Ο Δ/ντής των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ κ. Φώτιος Ζήσης & ο υπεύθυνος Πρακτικής άσκησης κ. Γεώργιος Μπεζεβέγκης ενημέρωσαν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τα προεδρεία των επαγγελματικών σωματείων της Άρτας για τις Ειδικότητες των Σχολών Μαθητείας Άρτας, και ζήτησαν από τους παραβρισκόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις ανάγκες σε ειδικότητες, που έχουν οι επιχειρήσεις του κλάδου τους, ώστε να προταθεί στην κεντρική Διοίκηση να λειτουργήσουν και νέα τμήματα με βάση τις ανάγκες της αγοράς.

Ταυτόχρονα, ανέπτυξαν το Πρόγραμμα Πρακτικής άσκησης των μαθητών. Όπως επισήμανε ο Δ/ντής των ΕΠΑ.Σ Άρτας κ. Φώτης Ζήσης οι σχολές του ΟΑΕΔ λειτουργούν με το δυϊκό σύστημα, ήτοι η φοίτηση διαρκεί 2 σχολικά έτη, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα και εργαστήρια, αλλά ταυτόχρονα ασκούν την πρακτική τους σε συναφείς με την ειδικότητά τους εργασίες σε επιχειρήσεις του νομού. Οι μαθητές αμείβονται με το ποσό των 17,12 ευρώ ημερησίως εκ των οποίων τα 11 ευρώ επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Οι εργοδότες αναλαμβάνουν να καταβάλλουν στους μαθητές το υπόλοιπο ποσό των 6,12 ευρώ συν 3,23 ευρώ για εισφορές, συνολικά 9,35 ευρώ ημερησίως, καθώς και τα δώρα των εορτών και τα επιδόματα.

Ο κ. Γεώργιος Μπεζεβέγκης αναφέρθηκε στα Τμήματα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Άρτα. Πρόκειται για τις Ειδικότητες: Βοηθών Φαρμακείων, βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας, Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών και υπαλλήλων Οικονομικών Καθηκόντων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γκολομάζος κάλεσε τις διοικήσεις των σωματείων να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις ανάγκες τους σε ειδικότητες και να εκδηλώσουν το τυχόν ενδιαφέρον τους για πρόσληψη μαθητών στις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να δημιουργηθούν τμήματα μαθητείας με βάσει τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην προώθηση των προτάσεων τους στην κεντρική διοίκηση.

Στη διάρκεια της διαβούλευσης διαπιστώθηκε η ανάγκη για την δημιουργία νέων τμημάτων και ειδικότερα α) Αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και β) Μαγειρικής Τέχνης, καθώς υπάρχει η δυνατότητα για απορρόφηση των μαθητών για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις με συναφές αντικείμενο, αλλά και προσλήψεις στους εν λόγω κλάδους.

Από το Σύλλογο Υδραυλικών διατυπώθηκε εξάλλου, το αίτημα για την πραγματοποίηση σεμιναρίων σε επαγγελματίες, από τα ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, για τη συντήρηση καυστήρων.

Θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κλάδων που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη συνάντηση, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι πιθανές προτάσεις και να υποβληθούν συνολικά στην Κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια