αρχική σελίδα
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννη Γκολομάζου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
13/02/2018
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Με αφορμή τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας χαιρετίζει τις προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν στην συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικότερα την ίδρυση νέας Σχολής Γεωπονίας, με τις κατευθύνσεις της φυτικής και της ζωικής παραγωγής, καθώς και τη δημιουργία Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, όπως επίσης και τηθεσμοθέτηση και λειτουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου(Π.Α.ΤΕ.Π.Η.), στα όρια του αγροκτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στους Κωστακιούς Άρτας.

Ένα αίτημα χρόνων του νομού μας γίνεται πραγματικότητα, έτσι ώστε με την συγχώνευση των σχολών αυτών να επιτευχθεί η καλύτερη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και της εφαρμοσμένης έρευνας με την παραγωγή για τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων. Με τη συνεργασία της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας θεωρούμε ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων κοινού ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, που θα ενισχύσουν την τοπική παραγωγή.

Σε ότι αφορά την ίδρυση νέου Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ενταγμένο σε νέα Σχολή ΕφαρμογώνΠληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στηρίζουμε την πρόταση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου για δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών στο campus της Άρτας, εκτιμώντας ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής συνεισφέροντας σε νέες καινοτόμες παραγωγικές δραστηριότητες και προσελκύοντας ικανούς φοιτητές και νέους επιστήμονες. Το εν λόγω τμήμα έχει επιδείξει πλούσια ερευνητική δραστηριότητα, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής, ωφέλιμα για την οικονομική και κοινωνική ζωή της Άρτας και ελπίζουμε σε αντίστοιχη συνεργασία και στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα επεξεργαστεί την πρόταση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου, που είναι προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας».

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια