αρχική σελίδα
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password

Πείτε μας τη γνώμη σας για το νέο site του Επιμελητηρίου Αρτας

Πολύ καλό
Καλό
Χρειάζεται βελτιώσεις
ΔΞ / ΔΑ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Προέδρου Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστου Παπάζογλου
30/12/2016
ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

πατήστε για μεγέθυνση

Το 2016 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, αφού δεν κατάφερε να βγει από την παρατεταμένη κρίση και να βρει το βηματισμό της. Οι φόροι συνέχισαν να αυξάνονται, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να εκτινάσσονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα να περικόπτονται και τελικά οι προσδοκίες μας να διαψεύδονται και να επικρατεί ύφεση και ανεργία.

Ας υποδεχθούμε το 2017 με την ελπίδα και την πεποίθηση, ότι  θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τόπο μας και για τον καθένα από μας ξεχωριστά.

Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να εργαστούμε συλλογικά, με όραμα και σχέδιο για τον τόπο μας. Να αδράξουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται εν μέσω κρίσης και να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας, της δημιουργίας.

Η Αγροτική οικονομία και ο τουρισμός αποτελούν τους βασικούς πυλώνες, όπου πρέπει να στηριχθεί η νέα ανάπτυξη.

Προτεραιότητά μας λοιπόν για το 2017 θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων-προγραμμάτων για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Οι αγρότες θα πρέπει να υποστηριχθούν ώστε να προβάλλουν και να προωθήσουν τα άριστης ποιότητας αγροτικά & κτηνοτροφικά προϊόντα τους και να δημιουργήσουν μεταξύ τους συνέργειες ώστε να απαλλαγούν από τους μεσάζοντες και εκμεταλλευτές των κόπων τους.

Έμφαση θα πρέπει να δώσουμε και στον τουρισμό. Σε συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε επιτέλους να αποκτήσει η Άρτα επώνυμο τουριστικό προϊόν.

Η διατήρηση, η ανάδειξη και η προβολή των μνημείων και των χώρων πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα δώσει στον τόπο μας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό τοπικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια τουριστική αγορά, σε συνδυασμό πάντα με τις απείρου κάλλους φυσικές ομορφιές της περιοχής μας. Με σωστή προώθηση και προβολή θεωρώ πως μπορούμε να προσελκύσουμε ικανό τουριστικό ρεύμα, που θα φέρει έσοδα στον τόπο μας.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ των χρηματοδοτικών εργαλείων και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ανάπτυξη.

Ας γυρίσουμε σελίδα κι ας δουλέψουμε συλλογικά, ώστε το 2017 να είναι έτος οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης για την Άρτα και τους Αρτινούς.

Εύχομαι Καλή Xρονιά, με υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη μεταξύ μας, συνέργειες, δύναμη & προκοπή.

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2017.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Προϊόντα (RFI/B2C)
Ηλεκτρονικές Προμήθειες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια